Sponsorloop Súdwester levert Opkikker mooi bedrag op

SNEEK – In totaal 340 kinderen van SBO De Súdwester in Sneek liep tijdens een sponsorloop liefst 4518,42 euro bij elkaar voor Stichting Opkikker. Dat doen ze elk jaar voor de dag voor de Koningsspelen. Deze keer was het een heel bijzondere loop. Zij liepen namelijk allemaal voor een medeleerling die zich inzet voor een goed doel. Dat is Jelle Doede van Netten (11 jaar). Hij is ambassadeur van de Stichting Opkikker. Jelle Doede heeft zelf chronische suikerziekte en moet met deze ziekte al heel wat dingen missen. Ook moet hij dagelijks meten en injecteren. Soms is hij boos dat hij hiermee moet leren leven. Toch zet hij zich in voor ‘Opkikker’ en heeft zelf ook al een heel mooi uitje gehad met zijn gezin. De kinderen van De Súdwester renden allemaal net zoveel minuten als het getal van de groep waarin ze zaten. Dat liep dus op tot 8...

Lees verder »