Stinzenflora-activiteit bij Stinze Stiens

STIENS – Stinze Stiens heeft op zondag 30 april weer een stinzenflora-activiteit in het Pakhûs SOLO en de tuin. Een tuin met stinzenplanten ondergaat in het voorjaarsseizoen een permanente metamorfose. In de vroege lente is de tuin van Stinze Stiens bedekt met meanderende ‘rivieren’ van Sneeuwklokjes, paarse tapijten van de Bonte krokus en gele accenten van de Winterakoniet. De Lenteklokken spelen daartussen door. Daarna kleurt de tuin roze van de Holwortel en langzaamaan beginnen ook de Zomerklokken en de Kievitsbloemen, terwijl het blauw van de Sterhyacint ook nog goed te zien is. Sinds dit jaar is Stinze Stiens een mooie groep oranje Keizerskronen rijker op de plek waar vroeger het met riet gedekte tuinhuis stond en genoten kon worden van mooie zonsondergangen. Misschien zijn deze op 30 april nog te zien. Ook bloeit in april de ranke gele Bostulp die wij de ‘Keningin fan de stinzeblomkes’ noemen. Dit jaar is...

Lees verder »