Voorzitter Smink van NHL Hogeschool kondigt vertrek aan

LEEUWARDEN – Willem Smink vertrekt per 1 september als voorzitter van het College van Bestuur van NHL Hogeschool. Hij heeft de NHL ruim 9 jaar geleid. Onder leiding van Smink heeft de NHL een sterke groei doorgemaakt en is de impact van de hogeschool op de omgeving versterkt door onder meer kwalitatief goed onderwijs en onderzoek voor regionale innovatie. De afgelopen jaren heeft Smink zich daarnaast persoonlijk sterk gemaakt voor een fusie met Stenden Hogeschool. Smink: ,,Ik heb me met volle overtuiging en energie ingezet voor een fusie met Stenden. Met de instemming van de medezeggenschapsraden is een belangrijke mijlpaal bereikt. Hiermee is een natuurlijk moment aangebroken om een volgende uitdaging aan te gaan en de verantwoordelijkheid over te dragen aan een nieuwe voorzitter van deze nieuwe hogeschool. Mijn collega’s wil ik bedanken voor hun inzet en samenwerking in de afgelopen jaren. Er is hard gewerkt aan de verdere versterking...

Lees verder »