Wiebe Lageveen bij afscheid van Humanitas benoemd tot Lid van Verdienste

FRANEKER – Wiebe Lageveen uit Franeker is bij zijn afscheid van Humanitas door het hoofdbestuur van Humanitas Nederland benoemd tot Lid van Verdienste. De daarbij behorende oorkonde en insigne zijn hem vorige week woensdag overhandigd tijdens de ledenvergadering van de afdeling Noordwest Friesland. Dat gebeurde door Barbara Snabilé, bestuurslid van het District Noord van Humanitas. Hieronder een door Humanitas zelf ingezonden artikel. Humanitas is een landelijke vereniging voor maatschappelijke hulp en samenlevingsopbouw, opgericht in 1945. De vereniging is georganiseerd en districten en afdelingen. Wiebe Lageveen was in april 1992 medeoprichter van Humanitas afdeling Noordwest Friesland. Sindsdien is hij bestuurslid, waarvan 18 jaar voorzitter. Wiebe was 25 lang de drijvende kracht geweest achter de ontwikkeling en uitvoering van de diverse hulpverleningsactiviteiten in Noordwest Friesland. Deskundig en met een grote compassie voor de minder bedeelden in onze samenleving. Wiebe Lageveen is van grote betekenis geweest voor mensen in Noordwest Friesland die het...

Lees verder »