Zwartrijders, rokers en fietser bekeurd bij gezamenlijke controle Politie en Arriva

HARLINGEN – Bij een gezamenlijke controle van de politie en Arriva zijn vrijdag zwartrijders, rokers en fietsers bekeurd. Zowel op station Leeuwarden, als in de treinen op de spoortrajecten van Leeuwarden naar Sneek, Harlingen en Buitenpost kregen reizigers te maken met de controle. In de treinen is achttien keer een uitstel van betaling gegeven aan zwartrijders, één OV-klant kreeg een reisverbod wegens meerdere malen zwartrijden. Roken en fietsen Arriva-personeel deelde vier keer een proces-verbaal uit voor roken op het perron en één keer voor fietsen op het perron. De politie bekeurde vijf fietsers, een persoon voor het niet tonen van een identiteitskaart en één keer voor ,,het verstoren van de goede bedrijfsgang.” Agenten verrichtten twee aanhoudingen bij de controle.

Lees verder »