Albert Kooyker woont in zijn werk

SNEEK – De ironie van het levensverhaal van de op 9 augustus 1947 geboren Albert Kooyker wil dat hij in zijn woelige puberjaren niet echt wist wat hij wilde worden. Nu, ruim een halve eeuw later had hij al lang de rijen van de gepensioneerden kunnen versterken, maar de drang om door te gaan als edelsmid is voor Kooyker nog te groot. Atelier Het Klavertje Vier, zo staat op de gevel van zijn bedrijf aan de Singel 14 in Sneek. Kooyker woont in zijn werk en dat is vooral opmerkelijk omdat de start het karakter van een zoektocht had. ,,In mijn puberteitsjaren had ik toch wel een beetje de angst van wat moet ik worden’’, zo zegt de in Papendrecht geboren zoon van een huisarts. Die angst werd later nog meer gevoed door een nadrukkelijke afkeer van studeren. ,,Ik vond er niks aan’’, en daarom was het een moeizame tocht...

Lees verder »