Armoede in Heerenveen (2)

De komende weken besteden we in deze krant aandacht aan armoede in Heerenveen. Wat doen de verschillende organisaties tegen armoede? In deel 2 Steunpunt De Barones. Steunpunt De Barones begon zo’n zes jaar geleden in Heerenveen. Het steunpunt werd destijds opgericht omdat er veel vragen en onduidelijkheden waren bij de minima in Heerenveen. Bij de gemeente was niet heel veel tijd om mensen uitgebreid te helpen, die tijd is er bij De Barones wel. “Wij helpen Heerenveners op allerlei manieren. Van het aanvragen van een participatie-uitkering, het schrijven van een bezwaarschrift tot het uitleggen van een gemeentelijke brief in jip-en-janneketaal”, zegt Jan Julius Buwalda, vrijwillig coördinator bij het steunpunt. Per jaar verwerkt Steunpunt De Barones ongeveer 2500 hulpvragen. “Dat is in Heerenveen. Sinds de herindeling van de gemeente hebben we een tweede steunpunt in Akkrum. Daar verwerken we tussen de 300 tot 500 hulpvragen per jaar.” Het steunpunt in Heerenveen...

Lees verder »