De Creatieve Mens: laagdrempelig schrijven

“Zonder creatief te zijn heb ik nooit kunnen werken.” Wanneer je het over Harry de Jong als creatieveling wilt hebben, heb je het over zijn gedichten, spreek je van zijn boeken over country muziek en zijn interviews met muziekgrootheden, merk je zijn vlogs op Omrop Fryslân op. Van fietsenmaker en klerk via conservator tot dichter en journalist. Harry in vogelvlucht. “Ik ben altijd heel creatief met taal bezig. Eerst die korte puntdichten, waarbij het geloof me erg inspireerde en de tegenstrijdigheden in het leven. Het was allemaal bloedserieus bedoeld, maar tijdens dichtersavonden kreeg ik met mijn werk de lachers op de hand.” Van archivaris in de oudheidkamer tot museumconservator belandt Harry bij de krant. Hij is letterlijk van de straat geplukt door de hoofdredacteur en zal er tot zijn pensioen wel blijven zitten. “Het maken van een politiebericht geeft me net zoveel voldoening als het schrijven van een gedicht. Bij...

Lees verder »