De Ontmoeting: Kerst Wind

In de rubriek De Ontmoeting verhalen over waar mensen elkaar ontmoeten. Deze week is Kerst Wind aan het woord. Kerst is een fanatieke survivalrunner. Wie ben je? ,,Ik ben Kerst Wind, 40 jaar en woon in Oosterzee. Naast dat ik mijn eigen installatiebedrijf heb, Technisch Servicebedrijf K. Wind, ben ik een fanatiek beoefenaar van survivalrun. Voor die sport train ik zo’n drie keer per week en heb ik zo’n acht tot tien wedstrijden per jaar. Een aantal keer ben ik Nederlands Kampioen geworden.” Hoe kwam je in aanraking met survivalrun? ,,Dat was zo’n vijftien jaar geleden en dat ging via de judoschool in Lemmer. Ik ging daar judoën en een paar sportmaatjes zeiden tegen mij dat ik mee moest doen aan een survivalrun in Leeuwarden dat aankomende weekend. Toen had ik nog nooit van de sport gehoord en geen wedstrijd gezien. Ik besloot dat weekend te komen kijken en na...

Lees verder »