De Ontmoeting: Lammert Woudstra

Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Lammert Woudstra, voorzitter van shantykoor FloraShanty’s Heerenveen.” Wie ben je? “Ik ben Lammert Woudstra en ben 67 jaar. Ik ben nu zo’n 17 jaar met veel plezier betrokken bij shantykoor FloraShanty’s Heerenveen. Mijn functie bij het koor is zakelijk leider, plaatsvervangend dirigent, coördinator, voorzitter, organisator en last but not least onze websitemaker. Kortom: de spin in het web.” Kun je wat meer vertellen over de FloraShanty’s? “Het koor bestaat in juni 20 jaar. Dat gaat dan ook uitgebreid gevierd worden. Twintig jaar geleden ging de buurtvereniging van de Flora buurt, een grote wijk in Heerenveen-Noord, haar 50-jarig jubileum vieren. Er kwam een idee om op de feestavond een aantal shanties te zingen. Dat shanties zingen bleek zo’n succes, dat enkele weken later het shantykoor in de Florabuurt een feit was. We hebben nu 32 leden, waarvan...

Lees verder »