Drie Koninklijke onderscheidingen in Heerenveen

HEERENVEEN – Burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft woensdagmorgen tijdens de Lintjesregen in de raadszaal van het gemeentehuis in Heerenveen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan drie inwoners van de gemeente Heerenveen. Het gaat om Wilhelmina Magdalena (Willy) Haanstra-Boersma uit Heerenveen, Rika Willemina (Rieki) Kleinhesselink-Esselink uit Heerenveen en Johannes Jacobus (Hans) de Nas uit Akkrum. Ze zijn allel drie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Boersma is 42 jaar vrijwilliger bij en bestuurslid van de korfbalclub Kinea in de Knipe, 18 jaar voorzitter, secretaris comité en wijkhoofd van de Hartstichting Nederlands, afdeling Heerenveen en 14 jaar bestuurslid van het shantykoor ‘de Preamsjongers’ in De Knipe. Mevrouw Kleinhesselink (68) was 14 jaar initiatiefnemer en coördinator bij ‘De Zevensprong’ (woonvorm voor verstandelijk beperkte mensen), 32 jaar vrijwilliger bij de Oecumenische Basisgroep Heerenveen, 32 jaar medewerker bij de Wereldwinkel Heerenveen, 32 jaar organist, pianist bij de PKN gemeente Heerenveen, 17 jaar muzikaal begeleider van de kerkdiensten...

Lees verder »