Ellie Brandsma-Brouwer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

DOKKUM – Op woensdag 26 april ontving één persoon tijdens de Lintjesregen uit handen van burgemeester Marga Waanders de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau. Het gaat om Ellie Brandsma-Brouwer uit Dokkum. Ellie Brandsma-Brouwer (70) Dokkum Mevrouw Brandsma is al vele jaren actief op kerkelijk gebied, eerst bij de Gereformeerde Kerk Dokkum. Sinds 2002 tot heden is decorandus actief voor de Protestantse Gemeente Dokkum-Aalsum-Wetsens. Mevrouw heeft gedurende vele jaren bezoeken gebracht aan zieken, nieuwe ingekomen kerkleden of vanwege bijzondere aangelegenheden. Naast organisatorische taken nam decorandus ook financiële en secretariële taken op zich. In de periode van 2002 tot heden is mevrouw Brouwer in actief wijkgemeente De Fontein voor de Protestantse Gemeente Dokkum-Aalsum-Wetsens. Mevrouw legt bezoeken af en is betrokken bij groot-huisbezoeken, gebedsgroepen, koffieochtenden en bij de schoonmaak van de kerk en de bezorging van het kerkblad.

Lees verder »