Ervaringsdeskundige helpt mensen met psychische kwetsbaarheid

LEEUWARDEN – Toen ik moest herstellen na een moeilijke tijd, was het voor mij heel erg fijn dat er bij de GGZ een ervaringsdeskundige rondliep. Een ervaringsdeskundige kan mensen handvatten aanreiken waardoor ze met hun kwetsbaarheid kunnen leren omgaan. Kerah Ninah Lap is zo iemand. Mensen met een psychische kwetsbaarheid vinden bij haar erkenning en herkenning. Door Jantsje Walstra / YourPost     De start van Kerah Ninah was al moeilijk. Ze balanceerde na de geboorte twee weken op het randje van de dood. Toen ze later opticien werd, raakte ze op een bepaald moment uit het arbeidsproces omdat ze depressief was. Na tien maanden ging ze weer aan het werk. ,,Dat ging goed tot 2011, ik heb mezelf toen laten opnemen in een kliniek. Ze ontdekten dat ik een autisme-spectrum-stoornis heb. Ik begreep toen waarom ik ben zoals ik ben en altijd al was.’’ Goed relativeren Gaandeweg ontdekte zij...

Lees verder »