FOTO’S | Henk Prins: ‘Plastic weggooien is vaak nonchalance’

HARLINGEN – Henk Prins uit Harlingen is een bekende verschijning langs de dijken tussen Kornwerderzand en Koehoal. Voor zijn opruimen heeft Prins deze week als tweede de Opsteker van het Centraal Comité 1945 van Harlingen gekregen. De Opsteker is voor personen die een bijzondere bijdrage leveren aan de Harlinger gemeenschap. De eerste Opsteker werd eerder dit jaar uitgereikt aan de mensen van het ontmoetingscentrum Nieuw Zuid, in de persoon van Sjoeke Lamsma. De bevlogen Harlinger trekt er iedere dag wel een paar uur op uit om langs de zeedijken en in de havens plastic te verwijderen. Iedere dag komt Prins weer thuis: pluis van visnetten, plastic tassen en zakken, werkhandschoenen maar ook veel groter materiaal zoals viskisten. Prins, die gepensioneerd is, is er ieder dag een aantal uren mee bezig. Met zijn feloranje eend als er grote kisten opgehaald moeten worden, maar meestal met zijn elektrische scooter of op de...

Lees verder »