FOTO’S | Ton Hilverda compleet verrast na koninklijke onderscheiding

ZWEINS/DRONRYP – Ton Hilverda (61) uit Dronryp was vanochtend zichtbaar compleet verrast met de koninklijke onderscheiding die hij kreeg uitgereikt door burgemeester Van Mourik van de gemeente Menameradiel. Hilverda, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, dacht samen met echtgenote Jelly onderweg te zijn naar een VIP-dag bij de marine in Den Helder. Hij had een zeer echt uitziende uitnodiging ontvangen. Onderweg reed het echtpaar door Zweins, waar Hilverda al sinds 1988 voorzitter van het dorpshuis is. ,,Wat is het druk in het dorp”, dacht ik: ,,Er is toch geen begrafenis? Er flitste van alles door mijn hoofd. Ik zag een vlag hangen bij het dorpshuis en nog ging er geen lichtje bij mij branden. Ik dacht dat de buurjongen geslaagd was en dat hij de vlag uitgehangen had bij het dorpshuis. Nog dichterbij dacht ik: ‘Er gebeurt iets in het dorpshuis en ik weet er niets van’.” Het werd...

Lees verder »