Janneke (22) met de rollator van beppe naar de Mis(s)verkiezing 2017

BOORNBERGUM – Voor Janneke Knol staat het leven even flink op zijn kop. Volgende week zaterdag doet ze op tv mee aan de Mis(s)verkiezing van Lucille Werner. Tekst Fokke Wester Janneke heeft MS. Die diagnose werd drie jaar terug gesteld, maar daarvoor heeft ze jarenlang gesukkeld. Ze studeert HBO Logopedie in Groningen en woont samen met vriend Romeo in Haren. Ze heeft net haar stage in Franeker afgebroken, omdat het te zwaar werd. Toch gaat ze nog altijd stappen, vertelt ze lachend. Alleen moet ze dat dan de volgende dag bekopen. Als ze moe wordt en het lopen moeilijk wordt, gebruikt ze haar rollator. Die was van beppe. ,,Beppe brûkte him dochs net en ik hie’m noadich.” Lucille Werner De Mis(s)verkiezing wordt zaterdagavond 6 mei vanaf half negen uitgezonden op SBS6. Janneke Knol uit Boornbergum werd met zeven andere missen gekozen uit 150 kandidaten met een lichamelijke handicap. Tijdens het...

Lees verder »