Koude Koningsdag

SNEEK – Koningsdag verloopt net als vorig jaar behoorlijk koud. Net als in 2016 pakt de temperatuur ook dit jaar niet echt uit, aldus MeteoGroup. Als we morgenmiddag 11 graden op de thermometer zien, mogen we al heel tevreden zijn. Voor de vroege vogels kan wat extra kleding zeker geen kwaad. In het binnenland zal het kwik rond zonsopkomst namelijk dicht bij en plaatselijk zelfs iets onder het vriespunt liggen. In de middag is het uiteraard een stuk milder, maar ook dan zijn de temperaturen met 9 tot 11 graden aan de magere kant. De zonnige perioden maken echter veel goed. Wel vallen er verspreid over het land enkele regen- of hagelbuien. Later op de dag wordt het in het noorden bewolkt en valt daar af en toe regen. Volgens het langjarig gemiddelde wordt het rond deze tijd een graad of 16 in de middag en 5 graden ’s nachts. Het...

Lees verder »