Lân fan taal subsidieert meertalige mienskipsprojecten

LEMMER In de eerste subsidieronde van Lân fan taal zijn tien meertalige mienskipsprojecten gehonoreerd. Ze worden daarmee opgenomen in het open programma van Lân fan taal. Met de subsidie wil de provincie Fryslân vernieuwende projecten op het gebied van meertaligheid, taal en/of het Fries stimuleren. Elke kunstdiscipline en elke locatie in de provincie is toegestaan. In de afgelopen periode hebben 35 projecten een aanvraag gedaan. Er zijn zes grotere projecten gehonoreerd. Bij videoanimatie ‘Crash’ in parkeergarage Oldehove botsen woorden met elkaar en vormen vervolgens een nieuw woord in een willekeurige taal. De lichtinstallatie ‘Marsman de Vries’ combineert de Nederlandse en Friese taal in een spel van licht en schaduw. Kijkers moeten samenwerken om het hele gedicht te zien. Trots zijn op je moedertaal is belangrijk binnen Lân fan taal. In de interactieve voorstelling ‘Bisteboel’ van Stichting Muzikale Kinderproducties ontdekt de jonge hoofdpersoon door haar moedertaal haar Friese identiteit. De theatrale...

Lees verder »