Lintje voor Jan Numan, Machiel Mulder en Thea Klaver-de Boer

Op woensdag 26 april 2017 ontvingen drie inwoners van Kollumerland tijdens de Lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Bearn Bilker. Zij mogen zich allen Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. Jan Numan (71) Kollum De heer Numan is sinds 1982 vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Kollum. Decorandus verzorgt onder andere de kerkradio bij de kerkelijke gemeente als geluidstechnicus. Daarnaast beheerde hij de ledenbestanden, stelde de kerkboekjes samen en maakte deel uit van de commissie verkiezing ambtsdragers. Daarnaast is de heer Numan ouderling en lid van het college van kerkrentmeesters. Sinds 1999 stelt de heer Numan een film samen over Kollum, van oude filmbeelden die zijn vader nog had gemaakt. Van 2003 tot 2015 was de heer Numan als docent van een computercursus betrokken bij Seniorenweb Noordoost Friesland. Vanaf 2010 is de heer Numan bezig met een film over de bevrijding van Noordoost-Friesland. De vader van decorandus heeft...

Lees verder »