Lintjesregen in De Fryske Marren

JOURE Ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning, ontvingen acht inwoners van gemeente De Fryske Marren op woensdag een koninklijke onderscheiding. In het bijzijn van familieleden, kennissen en vrienden reikt burgemeester Fred Veenstra tussen 09.15 en 11.00 uur de versierselen uit in de raadzaal van het gemeentehuis in Joure. Lintjesregen Tijdens de algemene gelegenheid, de zogenoemde Lintjesregen, ontvangen onderstaande personen een koninklijke onderscheiding. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau. Mevrouw Aaltje Pen – van der Schans Mevrouw Aaltje Pen- van der Schans (10 oktober 1955) uit Delfstrahuizen is mede oprichtster van de Zonnebloem afdeling Echten e.o. In 1992 zijn de eerste voorbereidingen begonnen voor de oprichting van een Zonnebloem afdeling waar Aaltje ook aan deelnam. Zij was eerst vrijwilligster en notulist. In 1997 is zij voorzitster geworden welke taak zij tot 2009 heeft uitgeoefend. Mevrouw Pen is sinds 2014 penningmeester van...

Lees verder »