Lintjesregen in Tytsjerksteradiel

BURGUM – Burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel heeft woensdag 26 april aan drie inwoners van de gemeente een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt in een volle zaal in De Pleats in Burgum. De heer Simon Hendrik Meinema uit Suwâld (geboren 21 juli 1967 in Hurdegaryp), Lid in de Orde van Oranje-Nassau De heer Simon Meinema is sinds 1995 initiatiefnemer en vrijwilliger en sinds 2000 bestuurslid van Stichting Kunstkring Hardegarijp. Hij startte met het organiseren van huiskamerconcerten op verschillende locaties, om klassieke muziek onder de aandacht te brengen. Door de groei in omvang en de kwaliteit van de concerten is zijn initiatief sinds 2000 ondergebracht in een stichting. De heer Meinema verzorgt de contacten met musici, conservatoria, impresariaten internationale podia en concertorganisatoren. De Stichting Kunstkring Hardegarijp is inmiddels de vaste partner van het internationale Liszt concours. Daardoor komen grote namen optreden. Ook jong talent krijgt kansen. Mevrouw Jansje Jetske de Vries-van der Werff...

Lees verder »