Lintjesregen zorgt voor acht onderscheidingen in Smallingerland

DRACHTEN – Burgemeester Tjeerd van Bekkum heeft vanochtend in het gemeentehuis zeven inwoners van de gemeente Smallingerland voor hun verdiensten voor de samenleving beloond met een Koninklijke Onderscheiding. In het gemeentehuis van Achtkarspelen in Buitenpost ontving ook Jan de Vries uit Drachten een lintje. Van de acht gehuldigden in Smallingerland werden zeven mensen benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Van Bekkum mocht uit naam van de koning ook een Ridder benoemen. Die hoogste onderscheiding was bestemd voor Harry Tjeerdsma uit Drachten, die werd geëerd wegens zijn jarenlange verdiensten voor de Independent Order of Odd Fellows (IOOF), het organiseren van vakanties en recreatiewerk voor mensen met een beperking en minder bedeelden en de opvang van asielzoekers. Ook was hij oprichter en tien jaar voorzitter van de Voedselbank Smallingerland. Age Veldboom uit Oudega zette zich vooral  in voor de gereformeerde kerk van zijn vorige woonplaats Earnewâld en het Skûtsjesilen. Zo...

Lees verder »