Museum Martena denkt na over naamswijziging, publiek kan namen insturen

FRANEKER – Museum Martena denkt na over een naamswijziging. Gekeken wordt hoe de kasteelfunctie van het Martenahuis in de naam kan worden aangebracht. De nieuwe naam komt op zijn vroegst in 2020 op de gevel te hangen. Dan is de herinrichting van het museum in Franeker klaar. Als het hernieuwde museum opent, wordt op zijn vroegst ook de nieuwe naam bekendgemaakt. Vooralsnog zitten we in de nadenkfase”, bevestigt directeur Manon Borst van Museum Martena aan de Franeker Courant. Het idee voor een nieuwe naam ontstond naar aanleiding van een bezoek van burgemeester Van Zuijlen van Franekeradeel. ,,Hij vond het een leuk museum, maar vond ook dat we een ding fout deden. Dat was het feit we ons geen kasteel noemen. Hij zei dat het museum zich daarmee kan onderscheiden. Wij dachten, waarom niet. Want het Martenahuis is een stins, een verstevigd stadskasteel.” Meedenken over naam Wie dat wil, kan meedenken...

Lees verder »