Orgelconcert Martin Mans in Grote Kerk Drachten

DRACHTEN – Op woensdag 3 mei om 20.00 uur geeft de bekende organist Martin Mans een orgelconcert in de Grote Kerk in Drachten. Een veelzijdig concert, en ook ontbreken eigen composities en improvisaties niet. Het concert is te volgen via de beamer. Martin Mans werd in 1965 geboren in het Zuid-Hollandse Melissant. Daar ontdekte hij ook zijn voorliefde voor het orgel. Martin Mans kreeg als zevenjarige jongen zijn eerste orgellessen, nam als elfjarige de begeleiding van verschillende koren op zich en werd als twaalfjarige vaste kerkorganist van de kerk in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren won Mans verschillende concoursen. De orgelbespeling op veertienjarige leeftijd voor de NCRV-radio volgde de concoursen al snel op. Martin Mans is thans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam, Hij geeft vele concerten in binnen en buitenland.

Lees verder »