Prikkelarme kermis voor het eerst in Heerenveen

HEERENVEEN – Op zaterdag 3 juni zal er voor het eerst in Heerenveen een prikkelarme kermis zijn. Een prikkelarme kermis is bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Er zal geen rook te zien zijn, geen licht(flitsen) en de muziek is gedempt (minder dan 35 decibel). Van 10 30 uur tot 13.00 uur kunnen prikkelgevoelige mensen toch plezier beleven aan de Heerenveense kermis. Mensen die prikkelgevoelig zijn kunnen vanwege het harde geluid, de (felle) lichten en lichteffecten en de draaisnelheid van de attracties doorgaans niet op een normale kermis aanwezig zijn. Bij de prikkelarme kermis zijn al deze prikkels er niet of in sterk verminderde mate. Het bericht Prikkelarme kermis voor het eerst in Heerenveen verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »