Seizoen Rijnslootpontje weer van start

LEMMER Het vaarseizoen van het Rijnslootpontje wordt op zaterdag 6 mei geopend. Voor het achttiende seizoen kunnen fietsers en wandelaars gebruik maken van de verbinding over de Rijnsloot tussen Brekkenpolder en Skarsterlan v.v.. Het pad, gelegen tussen pontje en Spannenburg (Tjerkgaast) biedt mogelijkheden om naar Sloten, Sint-Nicolaasga of naar Lemmer te fietsen of te wandelen. Het pontje vaart gedurende de maanden mei, juni en september uitsluitend op de weekenden en op erkende vrije dagen. In de maanden juli en augustus wordt er elke dag gevaren. Ook wordt er op vrijdag 26 mei gevaren, de dag na hemelvaartdag. Het seizoen sluit op zondag 1 oktober. Groepen zijn vanaf 10 personen die op een bepaalde tijd overgezet willen worden, kunnen een week voor de geplande tocht bellen met 0514-563555 of 562061. Een de extra overtocht kan geregeld worden.

Lees verder »