Veenbranden: Bericht aan reizigers

Kent u Valys? Een systeem van ‘bovenregionaal’ vervoer, opgezet om mensen met een beperking in staat te stellen lange reizen te maken, van deur tot deur, waar dat niet met het openbaar vervoer lukt. Ín feite een aanvulling op de regiotaxi, in de jaren negentig opgezet door het Ministerie van VWS. Ook voor het ‘natransport’, tussen het eindstation en het adres van bestemming. Een regiotaxipas, met laag tarief en zonodig rolstoelbusje, geldt namelijk alleen in uw eigen gemeente.  Enfin, heeft u een gehandicaptenparkeerkaart, OV-begeleiderskaart of WMO-vervoersvoorziening van uw gemeente, dan kunt u een Valyspas aanvragen. Met elk jaar een ‘kilometerbudget’ van 650 kilometer voor taxireizen tegen een gesubsidieerd tarief van 20 cent. De Valysreiziger kan ook reizen boeken die deels per trein gaan. Bij Valys-begeleid  staat er op het treinstation een begeleider klaar. Voor het hoe en wat van de treinregeling verwijs ik u naar de website van Valys.  Het...

Lees verder »