Ware lintjesregen in Achtkarspelen

BUITENPOST Burgemeester Gerben Gerbrandy van Achtkarspelen heeft woensdag negen personen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde in een volle raadzaal in het gemeentehuis te Buitenpost. Mevrouw Margaretha Albertine Haagen (roepnaam Greetje) uit Buitenpost (geboren 18 januari 1966 in Buitenpost) Mevrouw Greetje Haagen was van 1985 tot 2000 vrijwilliger bij de christelijke basisschool De Lichtbron in Buitenpost en bij de Protestantse Kerk Buitenpost. Zij maakte toneelkleding voor diverse opvoeringen. Ook gaf ze leiding aan de kindernevendienst en begeleidde ze bijeenkomsten en activiteiten. Mevrouw Haagen coördineerde voor vredesorganisatie Pax Christi van 1992 tot 2000 het jaarlijkse bezoek van twintig Armeense weeskinderen. Ook begeleidde ze ruim 7 jaar (1996-2003) buitenlandse leerlingen tijdens uitwisselingsprogramma’s. Dit betrof leerlingen die in Nederland verbleven en naar het Lauwers College in Buitenpost naar school gingen. Ze hielp de leerlingen om zo snel mogelijk de Nederlandse taal te verstaan en zo mogelijk wat te spreken....

Lees verder »