Echt Hollands Koningsdagsfeertje in Leeuwarden

LEEUWARDEN: Er kan terug worden gekeken op een mooi feest in het centrum van Leeuwarden. Rondom de Nieuwstad was er een kleedjesmarkt. Diverse goederen ruilden van eigenaar. De organisatie van het Leeuwarder Muziekplein, dat dit jaar haar 10e jubileum viert had een grote tent geplaatst op het Zaailand. “We vieren Koningsdag natuurlijk liever onder een strak blauwe hemel in de volle zon maar we hebben vorig jaar gezien dat het ook prima in een tent kan” zegt organisator Edwin Kramp. “We hebben daarbij een verantwoordelijkheid naar de verwachte 5000+ bezoekers die jaarlijks met ons Koningsdag komen vieren en in een tent houden die het ook tot in de avond vol” aldus Kramp. Het Leeuwarder Muziekplein opent haar deuren op Koningsdag vanaf 13:00 uur en duurt tot ’s avonds 23 uur. De toegang is gratis en het programma bestaat, net als voorgaande edities, uit een razendsnelle show met meer dan 15...

Lees verder »