Hallumer eigent zich provisie toe: cel- en werkstraf

LEEUWARDEN/HALLUM – Een 40-jarige Hallumer is wegens verduistering in dienstbetrekking door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 30 uur en een gevangenisstraf van een week. De voormalige werkgever van de Hallumer, een bedrijf in kunststofsystemen in Enschede, had aangifte gedaan van verduistering. De man zou tegen de afspraken in klanten contant hebben laten afrekenen en het geld vervolgens in zijn eigen zak hebben gestoken. Hij zou in elk geval 4500 euro achterover gedrukt hebben. De Hallumer zou al langere tijd een conflict met de werkgever gehad hebben over de salariëring. ‘Dit is niet de manier om een zakelijk geschil op te lossen’, stelde de rechter. Het bedrijf had een schadeclaim van meer dan 31.000 euro ingediend. Dat gaf de rechter het gevoel dat het om ‘een opgeklopte vordering’ ging. De claim kon sowieso niet worden toegewezen: het kunststofbedrijf had verzuimd een uittreksel van de Kamer van Koophandel...

Lees verder »