Herdenkingsconcert over leven en dood

LEEUWARDEN – Het Leeuwarder Kamerkoor geeft op 4 mei om 20.45 uur een herdenkingsconcert in de Grote of Jacobijner Kerk. Het koor brengt “Musikalische Exequien” van Heinrich Schütz ten gehore. Schütz was een belangrijk Duitse componist die leefde tijdens de dertigjarige oorlog, begin zeventiende eeuw. Het driedelige stuk is oorspronkelijk geschreven voor een uitvaartplechtigheid en bestaat uit een mengeling van teksten over het leven en de dood. Daarbij wisselen dubbelkorige werken en solopartijen elkaar af. De oorlog met de dood en wraak, en de hoop op vrede komen ook terug in de drie a capella stukken “Verleih uns Frieden” en “An den Wassern zu Babel” van Schütz en “O Heiland, reiss die Himmel auf” van Brahms. Het Leeuwarder Kamerkoor is voor deze bijzondere uitvoering uitgebreid tot een koor van meer dan dertig zangers. Verder werken jonge zangers en musici van Conservatorium Amsterdam mee. Het geheel staat onder leiding van dirigent...

Lees verder »