Inleveren e-waste als steun in de rug voor intocht Sinterklaas

FRANEKER – Inwoners van de gemeente Franekeradeel die vanaf vrijdag 28 april afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren op hun milieustraat, kunnen daarmee de lokale intocht van Sinterklaas ondersteunen. Hoe meer zij inleveren, hoe groter de kans dat de intocht hiervoor een sponsorcheque van duizend euro ontvangt van Wecycle. De inleveraars zelf maken kans op een nieuw apparaat. De actie loopt tot en met 31 augustus. Wie op de gemeentelijke milieustraat e-waste inlevert, kan ter plekke met een smartphone inchecken op de Wecycle-actiesite. GPS stelt vast of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens kan de inwoner punten scoren voor het lokale goede doel. De vijfentwintig gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle de sponsorcheque. Wecycle is verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Lees verder »