koningsdag Dokkum

DOKKUM – Koningsdag 2017 begon in Dokkum traditiegetrouw met de aubade om 10.00 uur op De Zijl. De ritmische klanken van het North Frisian Percussion Corps (NFPC) en de Fanfare Oranje uit Dokkum trok veel publiek naar De Zijl, vanwaar de aftrap van deze feestelijke dag middels een openingswoord namens de Stichting Stadsfeesten Dokkum en burgemeester Marga Waanders. Vanwege de lage temperaturen, volgens de organisatie de koudste sinds 1970, en de verwachte regen werd besloten om niet een horecaplein op te bouwen. Hierdoor werden alle muzikale optredens verplaatst naar Eric’s Café en Hotel Café Restaurant De Posthoorn. Vervolgens nam burgemeester Marga Waanders het woord om samen met kinderburgemeester Noa Daannette Groenevelt iedereen een fantastische Koningsdag te wensen. Er was een speciaal welkom voor de 70-jarige mevrouw Ellie Brandsma-Brouwer, die een dag eerder, als énige inwoonster van Dokkum, een lintje ontving met de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau. Na...

Lees verder »