Koningsdag koud, maar vrolijk tussen de buitjes door

DRACHTEN – Koningsdag wordt vandaag in Drachten gevierd met de traditionele ingrediënten. Het weer werkt niet helemaal mee, maar het publiek laat zich door de kou en de buitjes niet weerhouden om de verjaardag van koning Willem-Alexander uitbundig te vieren. Foto’s Harry van der Linde en Fokke Wester Om precies twaalf uur werd de Koningsdag geopend met het zingen van het Wilhelmus onder het carillon in het centrum van Drachten. Burgemeester Tjeerd van Bekkum en wethouder Jos van der Horst werden vergezeld door voorzitter Jan van der Wouden van het Oranjecomité, de Smallingerlanders die gisteren een lintje kregen en de twee vrouwen die vandaag met de koning hun vijftigste verjaardag veren. De zang kreeg versterking van shantykoor De Peijesjongers. Daarna maakten burgemeester en oranje comité ‘in slach troch de buert’ langs alle kraampjes en verkoopkleden. Ondanks het koude weer was het toch gezellig druk, en werden er goede zaken gedaan...

Lees verder »