Meer congressen in Leeuwarden en Friesland door ondernemersinitiatief

LEEUWARDEN – De stichting Friesland Convention Partners is woensdag 26 april, met een ondertekening door alle partners, officieel van start gegaan. Doel van Friesland Convention Partners is om meer nationale en internationale zakelijke evenementen en congressen naar Friesland te halen, met de focus op meerdaagse evenementen. Friesland is redelijk nieuw op de MICE-markt (MICE: Meetings, Incentives, Congressen en Events). Sinds een aantal jaren zit er echter een stijgende lijn in het aantal congressen en zakelijke meetings in Friesland. Voorzitter Rob Lijzenga schrijft dit toe aan de actieve rol van een aantal ondernemers uit de zakelijke toeristische sector: ,,Voor 2017 en 2018 zijn al een aantal mooie congressen binnengehaald, met in totaal zo’n 7500 congresgangers en meer dan 11.000 overnachtingen.” In samenwerking met Friese bedrijven en organisaties acquireert en informeert Friesland Convention Partners organisatoren van congressen en zakelijke evenementen onafhankelijk, professioneel en kosteloos over de mogelijkheden in Friesland. De stichting werkt nauw...

Lees verder »