Ondanks kou gezellige drukte op Koningsdag

HEERENVEEN  – Ondanks het koude weer kan Heerenveen toch terugzien op een geslaagde Koningsdag.  De winkelstraten waren weer voor een dagje het domein van de jeugd om de meest uiteenlopende spulletjes aan de man te brengen. Overigens waren veel fanatieke handelaartjes de avond en nacht van te voren al te vinden in het centrum om hun verkoopplaats af te bakenen. Rond 11.00 uur begon het lekker druk te worden in het centrum. Op diverse locaties zag je de verkopers ingepakt in een warme deken. Maar op het Gemeenteplein en de Lindegracht was het goed toeven. De oliebollenbakker deed dan ook met dit weer goede zaken. Door de kou waren er trouwens met name op De Dracht heel wat minder verkopertjes actief dan andere jaren. Maar het bleef droog en het bleef gezellig. In de loop van de middag was er weer een muzikaal feest op de Oude Koemarkt en Vleesmarkt...

Lees verder »