Recensie | Thé Tjong-Khing, van Arman en Ilva naar Xing-Ya en Wu Wen

SNEEK – Op woensdagavond 12 april arriveerden er twee bijzondere gasten op Schiphol uit China, Xing-Ya en Wu Wen. Daarbij denken we natuurlijk meteen aan de panda’s naar wie jarenlang reikhalzend werd uitgekeken. De twee troeteldieren, die een onderkomen hebben gekregen in Pandasia, nu al het “mooiste pandaverblijf ter wereld” genoemd in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Voor de ‘Gouden Boekjes’ maakte Thé Tjong-Khing van deze gebeurtenis een prachtig prentenboek. Eveneens verscheen er van Thé het laatste verhaal van de serie, dat hij maakte als medewerker van de Marten Toonder Studio’s: ‘Arman & Ilva, De kolonisten’. Thé Tjong-Khing & Jet Bakels: ‘Xing Ya en Wu Wen gaan logeren’. Uitgeverij Rubinstein. ISBN 9 789047 622918. Jet Bakels, antropoloog, tentoonstellingsmaker, onderzoeker en publicist schreef het aardige ‘Xing Ya en Wu Wen gaan logeren’ als speciale uitgave van Ouwehands Dierenpark Rhenen. Wie de warme aquarelkleuren ziet welke Thé heeft gebruikt voor de illustraties van dit...

Lees verder »