Toost op de Koning bij de Aubade in Kollum

Donderdagmorgen 27 april om 10.30 uur was veel belangstelling bij de Aubade in Kollum. Vanaf het gemeentehuis Westenstein in Kollum nam burgemeester Bearn Bilker de aubade af.Mevrouw Angelika Steiner-Bilker, echtgenote van de burgemeester, kreeg bloemen aangeboden door de 6-jarige Lotte Ros uit Kollum die zat het dichtst bij de verjaardag van Koning Willem-Alexander.De genodigden die woensdag werden gehuldigd waren bij de plechtigheid aanwezig met echtgenote. Dhr. Jan Numan 71 jaar uit Kollum, Dhr. Machiel Mulder 65 jaar uit Burum en Mvr. Thea Klaver- de Boer 70 jaar uit Kollumerzwaag.Na een welkomstwoord door Jettie Teeninga volgde een toespraak door Burgemeester Bilker. Na de toespraak werden liederen gezongen onder begeleiding van brassband Wilhelmina. Na de toast met oranjebitter en ranja werd het Wilhelmus gezongen.AubadeEen aubade is het toezingen van een geliefde of een vorstin in de vroege morgen. Een typisch Nederlandse traditie is een aubade op Koningsdag, waarbij het volk de koning...

Lees verder »