Vier afstanden bij Spitkeetwandeltocht

HARKEMA – Op zaterdag 6 mei houdt De Spitkeet de bekende spitkeetwandeltocht. Net als vorig jaar zijn er ook nu vier afstande: 7, 15, 25 en 40 kilometer. De route van 7 kilometer maakt een leuk rondje over wegen en paden in de buurt van de Spitkeet. Die van 15 kilometer gaat via de Mûntsegroppe naar Rottevalle. Vandaar richting Boelenslaan en dan terug naar Harkema. De wandelaars van de 25 kilometer gaan via Rottevalle naar Houtigehage, vandaar naar Strandheem en via Opende en Surhuizum weer terug. De 40 kilometer gaat van Strandheem richting Kornhorn en dan via Doezum, Peebos en Surhuizum weer terug. Bij de 15 kilometer is één keer rust, bij de 25 kilometer twee keer en bij de 40 kilometer drie keer. De 25 en 40 kilometer starten vanaf 8.00 uur, de 7 en 15 kilometer vanaf 9.30 uur. Ieder krijgt een duidelijke routebeschrijving mee en bovendien zijn...

Lees verder »