Burgemeester Van Zuijlen opent Van Andel Wandelroute Franeker

FRANEKER – Burgemeester Van Zuijlen opent donderdag 4 mei de Van Andel wandelroute in Franeker. Dat is een twee kilometer lange route die de voormalige geneesheer-directeur van PZ Groot Lankum tussen 1935 en 1950 elke dag aflegde van het Academie Gasthuis naar Groot Lankum en andersom. De route is ontwikkeld door de stagiaires Laura van der Schuit en Jacob Heidstra van GGZ Friesland. Ook onthult Van Zuijlen dan bij Groot Lankum een informatiebord en neemt hij een boek over ouderenpsychiatrie in ontvangst. Dat boek is gebaseerd op de Franeker Jacob Cornelis van Andel. Zijn aanpak was voor de ouderenpsychiatrie bij de GGZ in Franeker vorig jaar aanleiding de naam te wijzigen in Van Andel Ouderenpsychiatrie. Er is bewust voor gekozen om de uitreiking op 4 mei te doen. Van Andel en de staf van het PZ vingen tijdens de Tweede Wereldoorlog vijfduizend mensen op. Joodse onderduikers Met de tuinen en...

Lees verder »