Feestelijke Koningsdag in Burgum vol activiteiten

BURGUM – Het was een goede dag voor de jonge marktkooplui op de vrijmarkt, het weer viel mee en de speciale activiteiten trokken veel publiek: Koningsdag is in Burgum uitermate goed verlopen. De traditionele kindervrijmarkt die al om negen uur ’s ochtends begon in het centrum, liep lekker door. De jonge kooplui meldden achteraf een goede dag gehad te hebben. Fryske Oranje Tocht De Fryske Oranje Tocht met legervoertuigen liep op rolletjes. De 55 militaire voertuigen uit 1940-1945 vertrokken rond tien uur bij De Pleats, maar niet voordat ze de koninklijk onderscheiden Geesje Duursma met een driewerf hoera hun felicitaties hadden overgebracht. Rond half één kwamen de deelnemers terug voor een lunch, in de tussentijd was er heel wat gebeurd in het Burgumse. Start Memory Route Zo was om half elf de start van de Memory Route Tytsjerksteradiel, met een groot scherm op het plein bij De Pleats. Onder het...

Lees verder »