Friese Waterlinietocht in omgekeerde richting

BAKKEVEEN – Op originele wijze twee dagen wandelen door het bijzonder landschap van Zuidoost Fryslân. Een ontdekkingstocht langs een 17e eeuws historische verdedigingslinie van Bakkeveen naar Kuinre. Een combinatie van sportieve uitdaging, cultuur en historie. Dat is de kern van de Friese Waterlinietocht. De vijfde editie van dit evenement vindt plaats op 20 en 21 mei. De inschrijving is geopend. Gebied De tweedaagse voert door bospercelen, heidevelden en de schitterende omgeving van de riviertjes  de Lende en de Tsjonger. Op diverse plaatsen zijn sporen terug te vinden van de uit 1672 daterende verdedigingslinie. Wandelaars worden getrakteerd op een hapje en drankje in de bestaande schansen. Op verrassende wijze met onder andere acts, muziek en meer kunnen deelnemers kennismaken met dit Cultuurhistorische Erfgoed. Nieuw Naast de prachtige route worden de wandelaars verrast door het Vrijstatig Volkje van de Vrijstaat De Stellingen uit de gemeente Ooststellingwerf. Dit Volkje bestaat uit middeleeuwse en...

Lees verder »