Gurbe & Freonen in Café Marktzicht in Drachten

  DRACHTEN – Op Bevrijdingsdag, vrijdag 5 mei, treedt Gurbe & Freonen ’s avonds om 20.30 uur op in café Marktzicht in Drachten. De groep brengt een avondvullend programma met liedjes in het folk-, country- en  bluegrassrepertoire. Een deel van het programma bestaat uit muziek uit toneelstuk De Brekbere Sirkel, dat dit voorjaar met veel succes is gespeeld in de theaters in Fryslân. De Brekbere Sirkel is de Friese versie van het aangrijpende Vlaamse toneelstuk The Broken Circle Breakdown, waarin veel muziek uit de country en bluegrass gespeeld werd. Zowel de singer/songwriters Gurbe Douwstra en Jan de Vries, als ook multi-instrumentalist Wander van Duin, maakten deel uit van de Brekbere Sirkel-band. In deze setting worden de heren bijgestaan door twee dames, banjo-speelster Johanna Hamstra en zangeres Gerbrich van Dekken. Naast repertoire uit het genoemde toneelstuk, zullen ook Friese- en Bildtstalige liedjes te horen zijn uit het repertoire van Gerbrich van...

Lees verder »