Historische wandeling door het centrum van Heerenveen

HEERENVEEN – Dinsdagavond 9 mei organiseert Werkgroep Oud-Heerenveen in samenwerking met Museum/ VVV-Heerenveen een wandeling door het oudste gedeelte van Heerenveen. Een ervaren stadsgids vertelt over de geschiedenis van de diverse oude panden die er te vinden zijn, zoals restaurant ’t Gerecht (Oenemastate), Crackstate, het Posthuistheater. Deze avond nemen de deelnemers letterlijk een kijkje in de keuken van het “Groote Huys” van Kuiper Verzekeringen  aan het Breedpad. In dit statige vroegere koopmanshuis, een Rijksmonument, bevindt zich een fraai wandtegeltableau uit de 18e eeuw. Dit tableau is destijds vervaardigd door Tichelaars Aardewerkfabriek, als geschenk aan de toenmalige huiseigenaar. De historische wandeling start om 19.00 uur op de stoep van Museum Heerenveen. Voor de rondleiding geldt een verplichte aanmelding bij VVV-Heerenveen vóór zaterdag 6 mei 12.00 uur. Telefoon 0513 62 55 55, e-mail balie@heerenveenmuseum.nl Meer informatie over deze wandeling en over andere activiteiten van de stichting Werkgroep Oud-Heerenveen kan worden gevonden op de...

Lees verder »