Lintje voor Earnewâldster Harmen de Vlas

EARNEWÂLD – Harmen de Vlas is gistermiddag benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De Vlas kreeg zijn lintje opgespeld door burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel bij de opening van  het vaarseizoen in Earnewâld. Harmen de Vlas (71) uit Earnewâld is op vele fronten actief, voor en achter de coulissen. Of dat nu het dorp Earnewâld is, de natuur, het skûtsjesilen of de Friese cultuur. De Vlas – tot 2010 directeur basisschool Earnewâld – is vanaf 1999 bestuurslid van Stichting Skûtsjemuseum Earnewâld en vanaf 2009 tot en met gisteren de voorzitter. Dat is één van de redenen waarom hij gisteren is onderscheiden. Tijdens het Keningssilen van Earnewâld, waar hij als verslaggever aanwezig was, werd hij na de prijsuitreiking verrast met een lintje. Aansluitend arriveerde de nieuwe Feankeninginne en luidde de burgemeester het nieuwe watersport/toeristenseizoen in. Afscheid Donderdag nam Harmen de Vlas tevens afscheid van het bestuur van Stichting Skûtsjemuseum Earnewâld....

Lees verder »