SC Cambuur legt ook FC Eindhoven eenvoudig over de knie

LEEUWARDEN – SC Cambuur heeft vrijdagavond wederom aan klantenbinding gedaan. In eigen stadion werd FC Eindhoven zeer overtuigend met 4-1 geklopt. De Leeuwarders waren, net als in de voorgaande thuisduels tegen Telstar (5-1) en RKC (5-0), heer en meester en gooiden het duel derhalve vroeg in het spreekwoordelijke slot. In de laatste speelronde mogen de geel-blauwen, uit bij Jong Ajax (dat VVV met 1-4 versloeg), gaan bepalen wie recht heeft op de tweede plaats in de reguliere competitie. Cambuur nam vanaf de aftrap het initiatief en dat leverde al snel succes op. Erik Bakker en Jergé Hoefdraad combineerden in de achtste minuut gezamenlijk dwars door de as van de Brabanders en met enig fortuin (bal werd van richting veranderd) opende Hoefdraad de score: 1-0. In de negentiende minuut werd Sander van de Streek bij een scrimmage in de ’16’ van de Eindhovenaren gevloerd waarna arbiter Van de Graaf resoluut naar de stip wees. Aanvoerder Erik Bakker verdubbelde...

Lees verder »