Schaapscheerdag en lammetjes aaien in Heerenveen op 6 mei

HEERENVEEN: Op 6 mei 2017 vindt de jaarlijkse schaapscheerdag van schaapskudde By de Hân plaats in Heerenveen. Het evenement is van 10.00 tot 16.00 uur op parkeerplaats P6 van het Abe Lenstra Stadion. Tijdens de schaapscheerdag zijn er allerlei activiteiten te doen voor jong en oud. De gehele dag door worden de schapen van de schaapskudde geschoren door de schaapscheerders en ter plekke kunnen vachten uitgezocht worden. De lammetjes kunnen geaaid en geknuffeld worden. Er is van alles te doen voor kinderen zoals quad rijden, pony rijden, op het springkussen en ranja melken bij de koe. Er is een gezellige markt van kraampjes met streekproducten en zelfgemaakte producten. Meerdere keren wordt er een demonstratie schapen drijven gegeven door een schaapsherder met bordercollie honden. Daarnaast kunt u een hapje en een drankje kopen. Martin en Elsa Reitsma voeren met hun schaapskudde By de Hân voor het derde seizoen het begrazingsproject uit...

Lees verder »