Scholieren buigen zich over zwerfvuilprobleem

SNEEK – Ruim 400 leerlingen van de middelbare scholen in de gemeente Súdwest -Fryslân binden de komende maanden de strijd met elkaar aan wie de beste oplossing kan bedenken voor het zwerfafvalprobleem. De aftrap van de tweede zogenaamde Waste Battleerbij is maandag 1 mei in Bogerman in Sneek. Wethouder Mirjam Bakker zal een kort openingswoord houden. Daarna gaan de leerlingen van Mavo 2 aan de slag met de Waste Battle 2017. De voorrondes zijn op: 1-3 mei op CSG Bogerman (Mavo 2); 22-24 mei Marne College (2 GT); 7-9 juni op het Nordwin College (leerjaar 2); 14-16 RSG Magister Alvinus (VWO 3) en 3-5 juli CSG Bogerman (Technasium). Per school gaan twee winnaars door naar de finale op 7 juli. Meer informatie vindt u op de website www.wastebattle.nl.      

Lees verder »