Stileven | Blind zijn is niet het einde van de wereld

In de Leeuwarder Courant stond een indrukwekkend verhaal over een man die in de kracht van z’n leven binnen acht weken blind werd. Hij moest zijn zoon en dochter het slechte nieuws vertellen. Toen zijn zoon zei: ,,Dan kun je me nooit meer zien voetballen”, brak hij. Zijn grootste gemis: hij zal z’n kleinkinderen nooit zien. En hij heeft te laat in de gaten dat mensen glimlachen, emotioneel worden of boos zijn. Toch telt hij z’n zegeningen. Hij heeft bijvoorbeeld beter leren luisteren. Dat is logisch, zou Cruyff wel zeggen. Ik hoop dat die zoon spits is en veel scoort en luid juicht. Of anders drummer wordt. En dat z’n dochter klarinet speelt of mooie gedichten maakt. Blind zijn is niet het einde van de wereld, zei hij, zo lang je maar al het moois van de wereld kunt blijven zien. Is ook Cruyffiaans.

Lees verder »