Ubbo Posthuma compleet overrompeld met ontvangst oorkonde

HARLINGEN – Ubbo Posthuma uit Harlingen heeft een oorkonde en gouden speld ontvangen voor zijn 60-jarig lidmaatschap van de Stedelijke Muziekvereniging Harlingen. Ook werd hij benoemd tot erelid. De 71-jarige Harlinger werd in het zonnetje gezet na de aubade op Koningsdag. ,,Ik was compleet overrompeld”, zegt Posthuma, die in 2004 ook al werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Iedereen, inclusief de vrouw van Posthuma, was op de hoogte van de uitreiking. De jubilaris zelf had overduidelijk niets in de gaten. ,,Na de aubade, die trouwens heel koud was om te doen dit jaar in de buitenlucht, kwam er ineens iemand van de muziekbond KNFM naar voren. Toen was ik aan de beurt en begon het verhaal. Het was echt een hele mooie verrassing.” Posthuma kreeg de muziek van huis uit met de paplepel ingegoten. ,,Mijn vader Rienk was voorzitter. Het kon dus haast niet anders dat ik...

Lees verder »